Our current vacancies for the region of Benelux and UK

About Lenze Benelux and UK

Lenze is a leading automation company for the machine building industry and a specialist in Motion Centric Automation. Lenze is originally a German family business based in Hameln near Hanover. As a partner for total system solutions Lenze works for and with its customers on high-quality mechatronic products and packages, powerful systems consisting of hardware and software for machine automation, but also digital services in the field of, for example, Condition Monitoring, Remote Services, Preventive Maintenance or Asset Management.

Lenze has about 4000 employees worldwide, including 500 OT engineers, 250 IT engineers and is represented in more than 60 countries with sales organizations, 5 logistics sites on 3 continents and 9 R&D centers. Lenze is active in industrial machinery including food & beverage, intralogistics, packaging, textile, printing, converting and automotive industries.

We want to expand the fast growing and dynamic team with the following position.

Sales Support Engineer Automation & Drives voor de Belgische markt

Lenze West maakt onderdeel uit van het Internationaal opererende Lenze concern in Duitsland en staat in de markt bekend als een toonaangevende kennispartner en leverancier van aandrijf- en besturingstechniek waarbij innovatief meedenken en flexibel handelen ons onderscheidt in de markt.  Lenze is wereldwijd bekend, groeit en wil haar Sales Team West uitbreiden met een:

Sales Support Engineer Automation & Drives voor de Belgische markt.

Activiteiten

Onze Sales Support Engineer Automation & Drives, een commerciële technische functie, is verantwoordelijk voor het behalen van verkoopresultaten door het mede verkopen van Lenze oplossingen bij klanten met de focus op Automation en Mechatronics Solutions en het documenteren en het administreren van activiteiten.  De Sales Support Engineer is mede verantwoordelijk voor Internal Sales maar bezoekt ook klanten ter ondersteuning van de Account Manager Automation & Drives.

Vereisten

Wij vragen van jou een afgeronde bachelor of master in industriële wetenschap en de bereidheid om je te ontwikkelen in de wereld van Automation & Drives. Kennis van de moderne talen is noodzakelijk. Verder vragen we de wil om je te ontwikkelen en dat je zowel zelfstandig als in een team wilt werken.

Wij bieden je

Lenze biedt medewerkers een stabiele sociale omgeving waar je volop de ruimte kunt krijgen om het beste uit je zelf te halen. Samen met het gemotiveerde Application Team en het Sales Team gaat Lenze in interactie met haar klanten om ze professioneel en goed te bedienen. Lenze biedt naast uitstekende arbeidsvoorwaarden een fijne dynamische en uitdagende Internationale omgeving om in te werken.

Nieuwsgierig?

Graag geven we je meer informatie en op onze website www.lenze.com zie je meer van onze organisatie.
Solliciteren kun je door je CV en motivatie te sturen naar Birgit Flipsen (HR-manager) birgit.flipsen@lenze.com

Service en Application Engineer Drives & Automation voor de Belgische markt

Service en Application Engineer Drives & Automation voor de Belgische markt

Activiteiten

Onze Service en Application engineer, een commerciële technische functie, is verantwoordelijk voor Pre-sales, project engineering, after sales en technische training voor onze klanten in de OEM-markt.

Vereisten

Wij vragen van jou een afgeronde master in industriële wetenschap en de bereidheid om je te ontwikkelen in de wereld van Drives & Automation. Kennis van programmeertalen is een pre alsmede kennis van de moderne talen. Verder vragen we de wil om je te ontwikkelen en dat je zowel zelfstandig als in een team wilt werken.

Wij bieden je

Lenze biedt medewerkers een stabiele sociale omgeving waar je volop de ruimte kunt krijgen om het beste uit je zelf te halen. Samen met het gemotiveerde Application team en het Sales Team gaat Lenze in interactie met haar klanten om ze professioneel en goed te bedienen. Lenze biedt naast uitstekende arbeidsvoorwaarden een fijne dynamische en uitdagende Internationale omgeving om in te werken.

Nieuwsgierig?

Graag geven we je meer informatie en hier op onze website www.lenze.com zie je meer van onze organisatie.
Solliciteren kun je door je CV en motivatie te sturen naar Birgit Flipsen (HR-manager) birgit.flipsen@lenze.com

Accountmanager Systems België

Activiteiten

De Accountmanager Systems is verantwoordelijk voor:

 • Het vinden van nieuwe klanten, identificeren, bezoeken en winnen om daarmee de bestaande klantenkring uit te breiden; het positioneren van Lenze als de juiste partner voor de klant;
 • Weet informatie en behoefte uit de markt en van klanten te vertalen in praktische business cases toepasbaar binnen de aandrijf & besturingstechniek en portfolio van Lenze;
 • Heeft affiniteit/interesse/kennis van systemen en het digitaliseren daarvan (Industrie 4.0);
 • Begrijpt wat de klant wil realiseren en vertaalt de behoefte van de klant in een technische oplossing samen in een team van experts.

Vereisten

 • Je hebt minimaal een afgeronde Bachelor in Industrial Automation of  Software engineering;
 • Je hebt kennis van software engineering en industriële automatisering;
 • Je kan systeem en toepassingskennis vertalen in de praktijk;
 • Je vindt levenslang leren vanzelfsprekend;
 • Meertalig samenwerken met de diverse afdelingen in een Internationale omgeving vindt je inspirerend en uitdagend;
 • Je weet resultaten te bereiken met de beschikbare middelen en tijd.

Wij bieden je

 • een afwisselend takenpakket in een prettige internationale werkomgeving;
 • de mogelijkheid om zelfstandig te werken in een hecht dynamisch team;
 • verantwoordelijke taken met duidelijke doelen en verwachtingen;
 • volop ontwikkelmogelijkheden;
 • een mooi marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.

Lenze is een zeer financieel gezonde en sterke onderneming.

Spreekt deze veelzijdige baan je aan?
Stuur dan je sollicitatie aan birgit.flipsen@lenze.com onder vermelding van “Accountmanager Systems” met bijbehorende C.V.

Formulario de contacto