Transzformáció evolúció útján – 70 éve a Lenze sikerének a titka

70 éves vállalattá válni jelentős teljesítmény – mindenek előtt a mai mozgalmas időkben, amelyekben egyre rövidebbé válnak a gazdasági ciklusok, és a vállalatok egyidejűleg a digitalizálás korszakának jelentős globális kihívásaival néznek szembe.

2017-ben a Lenze 70 éves fennállását ünnepelte. Cégjubileum több, mint 4000 nemzetközi vendéggel. Az ünnepély nyitányát az ügyfelek és a médiák számára tartott, „A gépgyártás jövőnapjai” című rendezvény képezte. Az iparág több, mint 400 nemzetközi szakértője és számos médiaképviselő tett eleget a Lenze Hameln környékére való meghívásának annak érdekében, hogy bepillantást nyerjenek a gépgyártás jövőjébe. Melyek lesznek a holnapi trendek? Mely aktuális fejlődések befolyásolják az iparágat? Mely megoldások határozzák meg a jövőt? Ez csak néhány kérdés azok közül, amelyeket a Lenze szakemberei megvitattak az ügyfelekkel, a partnerekkel és a médiák képviselőivel és a vállalat barátaival. Különböző területek kiváló szónokai beszéltek a digitalizálás és az IoT témáiról, a jövőbeli kihívásokról, valamint a gépgyártás jövőjének esélyeiről.

Így például Michael Hilzinger a Klöckner & Co. SE társaságtól bepillantást nyújtott a konszern a digitalizálás keretében végbemenő átalakításába. Hans-Jürgen Jakobs, a Handelsblatt gazdasági napilap főszerkesztője, a digitalizálás a gazdaság szempontjából való jelentőségét világította meg, és professzor Jan Teunen, Cultural Capital Producer, a munkavállalókat motiváló munkakörnyezet kialakításának kihívásaival foglalkozott. Azonban nem csak a beszédek nyújtottak a vendégeknek számos társalgási témát, hanem a számos üzleti megbeszélés, kerekasztalok és a Lenze saját piacterei is. Az estét ünneplésre szentelték. Ízletes ételek, jó zene és tánchangulat mellett 70 év cégtörténetre és a remélhetően ugyanennyire eredményes jövőre koccintottak a résztvevők.

twitter hashtag: #70Lenze

Másnap került sor a mérleg sajtókonferenciára, melynek keretében a Lenze igazgatósága kereken 50 újságírónak bemutatta az elmúlt üzleti év beszámolóját, amely első alkalommal digitális üzleti beszámoló formájában is prezentáltak. Ezzel a Lenze új útra lépett, és „70 év. Ipar 4.0” mottóval első alkalommal dolgozta fel üzleti tevékenységeit és eredményét a célcsoportra szabott, multimédiás módon.

Christian Wendler, a Lenze vezérigazgatója, továbbá kihasználta a 70. évforduló által nyújtott alkalmat, és első áttekintést adott az ügyfeleknek és a médiák képviselőinek az új, „Lenze 2020+” vállalati stratégiáról. Ezt követően a szaksajtó és Frank Maier innovációért felelős igazgató részvételével „A hajtás alapú és a vezérlő alapú automatizálás közötti határok eltűnnek” címen lebonyolított workshop megmutatta a média jelenlevő képviselőinek, milyen szórakoztató lehet a Lenze módra kifejlesztett innováció, ha az i950 a Lenze új automatizálási platformjából csak úgy, az Alexa általi vezérléssel működik.

A gépgyártás jövője 2017

Az ünnepi hét fináléja az Extertal telephelyen rendezett, nagy családi ünnep volt. Kereken 4000 Lenze munkatárs ünnepelte a jubileumot ragyogó napsütésben, családjukkal, valamint a vállalat a világ számos tájáról érkezett barátaival és partnereivel. Játszó gyermekek és jól szórakozó felnőttek – vidám születésnapi hangulat uralkodott. A gyermekek számára rendezett akciók, a rodeózás és egy Forma 1-es szimulátor mellett mindenek előtt a „Walk of time” számított a fő attrakciók közé. Itt a látogatók hét évtized Lenze történeten keresztüli utazásra indulhattak, és megismerkedhettek a Lenze történetének legfontosabb mérföldköveivel.

Emellett különleges pillanat volt a csekk átadása a Pink Ribbon szervezet részére. Ezt egy sportos akció előzte meg, melynek folyamán a Lenze valamennyi munkatársa világszerte mozgáskilométereket adományozott, és összesen 287 714 kilométert ért el. A pénz egy speciális, mellrákban szenvedő anyák gyermekit, illetve ilyen fiatalokat támogató programba folyt.

Családi ünnep 2017