Transformace evolucí je už 70 let tajemstvím úspěchu firmy Lenze

Oslavit jako firma 70. výročí je zvláštní počin – zejména pak v našich rychle se měnících časech, kdy se hospodářské cykly stále zkracují a všechny firmy čelí velkým globálním výzvám, které s sebou nese éra digitalizace.

V roce 2017 oslavila firma Lenze své 70. firemní výročí s více než 4000 mezinárodními hosty. Oslavy byly zahájeny akcí „Den budoucnosti strojírenství“ určenou pro zákazníky a média. Více než 400 mezinárodních odborníků a zástupců médií využilo pozvání Lenze do sídla firmy poblíž německého Hamelnu, aby nahlédli do budoucnosti strojírenství. Jaké budou trendy zítřka? Jaké současné trendy ovlivňují odvětví? Jaká řešení určují budoucnost? To byly jen některé z otázek, které odborníci z firmy Lenze probírali se zákazníky, partnery, zástupci médií a přáteli firmy. Vynikající řečníci z různých oborů hovořili o digitalizaci, internetu věcí a výzvách a příležitostech pro budoucnost strojírenství.

Například Michael Hilzinger ze společnosti Klöckner & Co. SE poskytl pohled na transformaci koncernu v průběhu digitalizace. Hans-Jürgen Jakobs, šéfredaktor Handelsblattu, hovořil o důležitosti digitalizace pro ekonomiku a profesor Jan Teunen, Cultural Capital Producer, se zabýval výzvami vytváření motivujícího pracovního prostředí pro zaměstnance. Spoustu materiálu k diskuzi hostům však poskytly nejen keynote projevy, ale také řada Business Talks, panelových diskuzí a tržišť firmy Lenze. Večer se konaly samotné oslavy. U chutného jídla, dobré hudby a taneční atmosféry se připíjelo na 70 let historie a na snad stejně úspěšnou budoucnost.

twitter hashtag: #70Lenze

Na bilanční tiskové konferenci v následující den prezentovalo představenstvo firmy Lenze přibližně 50 novinářům čísla za uplynulý fiskální rok, která byla poprvé představena také v nové digitální výroční zprávě. Firma Lenze se tak vydává novou cestou a pod heslem „70 let. Průmysl 4.0“ své obchodní činnosti poprvé zpracovala v multimediálním formátu pro konkrétní cílové skupiny.

Předseda představenstva firmy Lenze Christian Wendler využil 70. jubileum kromě toho k tomu, aby zákazníkům a zástupcům médií poskytl první přehled nové firemní strategie „Lenze 2020+“. Následný workshop pro odborná média s členem představenstva pro inovace Frankem Maierem pod názvem „Hranice mezi ‚drive-based‘ a ‚controller-based‘ automatizací mizejí“ ukázal přítomným zástupcům médií, jak zábavně může vypadat inovace à la Lenze, když je i950 ovládán z nové automatizační platformy od firmy Lenze a někdy také přes Alexu.

Den budoucnosti strojírenství 2017

Finále slavnostního týdne se neslo v duchu velké rodinné oslavy na pobočce v Extertalu. Přibližně 4000 zaměstnanců firmy Lenze oslavilo výročí v záři slunečních paprsků spolu se svými rodinami, přáteli a partnery firmy, kteří se sjeli z celého světa. Řádící děti a dobrá nálada mezi dospělými – vládla bujará narozeninová atmosféra. Kromě aktivit pro děti, Bull Ridingu a simulátoru Formule 1, patřil k vrcholům programu především „Walk of Time“. Zde se návštěvníci mohli vydat na cestu sedmi desetiletími firmy Lenze a seznámit se s nejdůležitějšími milníky v její historii.

Zvláštním okamžikem bylo také předání šeku organizaci Pink Ribbon. Předcházela tomu sportovní akce, během níž všichni zaměstnanci firmy Lenze na celém světě mohli darovat kilometry pohybu a která skončila skvělým počtem 287 714 kilometrů. Peníze šly na zvláštní program na pomoc dětem a dospívajícím, jejichž matky onemocněly rakovinou prsu.

Rodinná oslava 2017